Chardonnay Sauvignon blanc Rose

Naziv vina: Chardonnay
Sorta:  100% Chardonnay
Berba: 2015
Boja vina: Belo vino
Količina alkohola: 12,5%
Količina šećera: Suvo
Opis vina: Slamnato žute boje sa zelenkastim odsjajem čiji se intezitet povećava starenjem. Nežnan voćni miris na sitno egzotično voće, ananas i belo cveće. Na ukusu plemenito, elegantno, lepog tela, odgovarajuće svežine.
Slaganje sa hranom: Dobar aperitiv i uz  hladna  predjela, takođe uz čorbe i glavna jela na bazi jaja, ribe i belog mesa.
Najbolje je posluženo na temperaturi od 10-12 C                   

Naziv vina: Sauvignon blanc
Sorta:  100% Sauvignon blanc
Berba: 2015
Boja vina: Belo vino
Količina alkohola: 14 %
Količina šećera: Suvo
Opis vina: Odlikuju ga tipično sortni mirisi, poput aroma paradajza i žalfije, koji se mešaju sa voćnim i nežnim notama dinje i žute paprike. Svežina, aroma i suvoća ovog vina, grade savršenu ravnotežu. Intenzivno je, izrazito primamljivo, snažnog aromatskog kompleksa.
Slaganje sa hranom: Dobar aperitiv. Dobro se slaže sa jastogom, rakovima, skampima, lososom i morskom ribom. Fino seče težinu krem supe, rižota i lepo parira jelima sa aromatičnim biljima.
Najbolje je posluženo na temperaturi od 8-10 C                   

Naziv vina: Rose
Sorta:  100%  Muscat Hamburg
Berba: 2015
Boja vina: Rose vino
Količina alkohola: 12,5%
Količina šećera: Suvo
Opis vina: Elegantno vino, koji na prvi pogled privlači svojom izuzetno prefinjenom i neobičnom bojom za domaći Rose. Na mirisu nežno sa obiljem voćnih aroma. Inicijalno se raspoznaju mirisi šumske jagode i citrusa, a zatim i mirisi crvenog grejpfruta, ruže i ciklame. Živahno,nežno, osvežavajuće.
Slaganje sa hranom: Hladna predjela na bazi sirove i dimljene ribe, karpaćo od ramsteka, topla predjela sa rižotom, špageti sa povrćem, fileti pastrmke, omleti s lukom, laganija mesa sa roštilja.
Preporučena temperatura serviranja je 6 – 10 stepeni C.

Naše prvo vino Pi cirveno

Naziv vina: Naše prvo vino
Sorta:  100% Merlot, po tehnologiji francuskog božolea i italijanskog novela
Berba: 2015
Boja vina: Crveno vino
Količina alkohola: 13,5%
Količina šećera: Suvo
Opis vina: Odlikuje ga intezivna boja rubina sa blagim ljubičastim nijansama. Miriše na sveže šumsko i bobičasto voće, a na ukusu je puno, harmonično, sa obrisima strasti, mladalačkog zanosa i igre.
Slaganje sa hranom: Odlično se slaže uz sir Brie, pečena bela mesa i deserte na bazi kestena.
Najbolje je posluženo na temperaturi od 14-16 C                   

Naziv vina: Pi cirveno
Sorta:  Cabernet Sauvignon, Merlot, Vranac
Berba: 2013
Boja vina: Crveno vino
Količina alkohola: 13,5%
Količina šećera: Suvo
Opis vina: Intenzivne crvene boje, sa blagim nijansama boje nara. Na mirisu su veoma izražene začinske note sa tipično sortnim karakteristikama. Vino je izraženog tela sa blago naglašenim notama vanile i drveta, prilično dugo na završnici, sa mekim taninima koji značajno doprinose mekoći i odličnoj strukturi.
Slaganje sa hranom: Pečena crvena mesa, specijaliteti od divljači, praseće i jagnjeće pečenje, pikantni sirevi, deserti od crne čokolade.
Najbolje je posluženo na temperaturi od 16-18 C