Još jedno priznanje za Atelje vina „Šapat“ od magazina Vino&Fino

Restoranu Fleur de Sel titula „Vinska karta godine 2025“ 

Kreirana sa punim autorskim integritetom, uz duboko poznavanje tržišta i želja vinoljubaca, i u skladu sa najvišim svetskim standardima, vinska karta našeg restorana Fleur de Sel ponela je titulu „Vinska karta godine 2025“ u izboru domaćeg specijalizovanog magazina za vinsku i gastronomsku kulturu Vino&Fino. Ovo priznanje dodeljuje se prvi put.

Restoran Fleur de Sel i Dušan Vranić, glavni somelijer i menadžer restorana, nagrađeni su za izvanrednu vinsku kartu koju odlikuje široka ponuda, pažljivo odbrana vina i kolekciju postavljenu prema najvišim standardima profesije. Ovo priznanje dolazi kao još jedna potrvda kvaliteta, znanja i posvećenosti kompletnog tima restorana Atelje vina „Šapat“.

Naša vinska karta ocenjena je sa maximalna tri vadičepa, uz sledeći opis:

„Vinska karta restorana Fleur de Sel je pregledna i sveobuhvatna šetnja na 27 strana kroz najvažnije svetske vinske regije: široka je, ali ono što je čini najboljom u Srbiji nije samo širina, već namera. Njen tvorac Dušan Vranić ne pokušava da impresionira brojem etiketa, već znanjem, integritetom i jasnoćom. Fruškogorsko vinogorje blista u njoj, kao i velike regije Starog i Novog sveta, a deo ličnog pečata karte je i naročita ljubav i posvećenost sa kojom su napravljene sekcije posvećene istorijskim regijama Francuske.“

U saopštenju magazina Vino&Fino dalje se dodaje da su u ovoj vinskoj karti biseri velikih kuća, “uzbudljiva vina koja još niste otkrili, velika vina iz teroara koji vam još nisu na radaru – sve ovo, i još mnogo toga, u karti koja savršeno prati gastronomsku priču restorana Fleur de Sel i obogaćuje trenutke provedene u njemu”.

Kako navode u Vino&Fino, prilikom rangiranja u obzir je uzimana aktuelnost i širina ponude, autorski potpis, tačnost podataka, stilska i regionalna zastupljenost vina. Vinske karte je ocenjivao tročlani žiri na čelu sa Vukom Vuletićem, jednim od najtrofejnijih srpskih somelijera, dok su članovi bili Filip Vuksanović, somelijer i Igor Luković, urednik magazine Vino&Fino. Vinske karte su rangirane i obeležene sa tri, dva i jednim vadičepom.